Суди можна оновити протягом року.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав колишній суддя та екс-нардеп Юрій Кармазін.

«Перезавантаження треба проводити еволюційно. Не можна поголовно всіх звільняти. Є дуже багато чесних і порядних людей. Систему можна оновити за один рік. Мінімум на третину. Під софітами камер. А решта побачать, що не можна робити як попередники, і нехай працюють. Але для цього треба щоб працювала Конституція і закони, сприяти роботі Вищої ради юстиції. І щоб належно діяла прокуратура, СБУ, Антикорупційне бюро. Все. Зараз люди відчувають, що вони не захищені. Багато пристосуванців з часів Януковича залишились у системі», — пояснив він.

За словами експерта, потрібна «персоналізація відповідальності суддів».

«Коли у багатьох апеляційних, вищих судах є «трійки» і «п’ятірки». Там може бути по одному судді. Зменшити їх кількість і підвищити відповідальність. А так колективно вони у трьох прийняли рішення, хтось взяв гроші. І у людей склалася думка, що всі — погані», — пояснив він.

Також колишній нардеп вважає, що слід розпустити Печерський районний суд міста Києва. «Повністю розпустити. Уже, будь-ласка, півсотні людей переглядайте і призначайте. Це мали зробити ще після Революції гідності. Але не зробили. Бо вони зараз потрібні, щоб виконували послуги для влади. Непокарані ті, хто судив активістів Майдану. Хто випустив тих, хто вбивав майданівців. І це викликає зневіру у людей», — сказав Кармазін.

На думку експерта, у перспективі суддів першого рівня треба обирати українським народом. «Коли прийматиметься нова Конституція», — зауважив він.

«Чи має ця влада право на перезавантаження судів? Бо як може бути, що за два роки люди стали у чотири рази гірше жити? У три рази — за рахунок валюти і Гонтарєвої і раз — за рахунок росту цін і інфляції. Тому треба перезавантажувати всі гілки влади. Зараз судову систему довели до такого стану, коли вона повністю опинилася на гачку у спецслужб і президентської влади. Для того, щоб потім виконати: «Чего изволите»», — сказав Кармазін.

Предыдущая статьяОсновну частину доходів державного бюджету минулого року отримано за рахунок ПДВ – 33,4%
Следующая статьяМикола Томенко: Яценюк оголосив війну президенту