У Раді Європи спонукають владу України негайно розслідувати сутички та пожежу на телеканалі “Інтер”. При цьому медійникам цього каналу повинна бути забезпечена повна безпека. Таку заяву було оприлюднено Радою Європи вчора, шостого вересня.

Рада Європи: Україна має забезпечувати свободу ЗМІ

Там акцентують увагу на тому, що будь-які насильницькі дії проти засобів масової інформації є неприйнятними, нагадавши, що всі члени організації (в тому числі й Україна) повинні забезпечувати повну свободу медіа.

США звернулися до Генпрокуратури

США також закликають ГПУ справу нападу на “НІС” розслідувати оперативно та прозоро.

“Ми звертаємося до Генпрокуратури, аби було проведено повне розслідування інциденту і маємо надію, що зловмисників притягнуть до відповідальності і покарають”, — повідомив Марк Тонер, речник Держдепартаменту Америки.

Freedom House: редакційна політика не має значення

У відомій неурядовій організації “Фрідом Хаус” (Freedom House) переконані, що напади на представників ЗМІ і на медіа є недопустимими. При цьому не має значення якої редакційної політики дотримувався ЗМІ.

“Напади на медіа і кореспондентів українська влада не має права сприймати толерантно. Це саме стосується і суспільства. Подібні інциденти не є виправданими, незалежно від того, які редакційні принципи використовуються на каналі, в газеті чи на інтернет-ресурсі”, — обурюється Роберт Герман, віце-президент з міжнародних програм “Фрідом Хаус”.

Герман переконаний, що свобода медіа передбачає захист усіх точок зору. Відповідно до даних цієї неурядової організації, Україну відносять до держав, де свобода ЗМІ забезпечується лише частково.

Європейські організації засудили напад на “Інтер”

Відзначимо, що раніше пожежу та напад на “Національні інформаційні системи” засудили в ОБСЄ, організації “Репортери без кордонів”, у Європейській комісії , а також обурився голова ПАРЕ.

Нагадаємо, що група невідомих молодиків у балаклавах намагалися підпалити приміщення телеканалу на вулиці Щусева в столиці Україні. Інцидент трапився четвертого вересня. Унаслідок цього робота медійників була припинена. Блокаду зняли ввечері шостого вересня.

Протестувальники повідомили, що своєї мети досягли, і начебто отримали згоду від керівництва медійної групи “Інтер” звільнити Ігоря Шувалова, який перебуває на посаді заступника директора “НІСу”. Окрім цього, як кажуть активісти, “Інтер” погодився відкоригувати свою редакційну політику протягом 5-ти робочих днів.

Але на телеканалі про перемовини нічого не знають і спростовують цю інформацію.

Предыдущая статьяСемья Шуфрич вернет государству украденную акваторию Днепра и плавни — суд
Следующая статьяСавченко рассказала, что заставит ее прекратить голодовку