Перевірити роботу фонду Дональда Трампа, кандидата в президенти Сполучених штатів Америки, вирішила прокуратура Нью-Йорка. Зокрема установу перевірять на те, чи дотримується вона законів про неприбуткові організації.

Розслідування щодо фонду лідера республіканців уже стартувало. Про це повідомив Ерік Шнайдерман, окружний прокурор штату Нью-Йорк, тринадцятого серпня.

Фонд Трампа порушує закон?

Американські слідчі здійснюють перевірку фонду Трампа на наявність порушень законодавства про неприбуткові організації.

“Ми занепокоєні тим, що фонд Трампа, може порушувати закони”, — каже прокурор Ерік Шнайдерман.

Відзначимо, що він свої політичні вподобання віддає конкурентці Дональда – Гілларі Клінтон.

Трампа вже звинувачували в махінаціях на суму 40 мільйонів доларів

Три роки тому окружний прокурор займався кримінальним провадженням щодо шахрайських махінацій на суму сорок мільйонів доларів, котрі мають відношення до Університету цьогорічного кандидата від республіканців.

Останні звинувачення на адресу фонду Трампа лунали, коли мова йшла про підозрілі пожертви в розмірі двадцять п’ять тисяч доларів, що витрачалися на виборчу агітацію генерального прокурора Флориди, котра в цей період часу вирішила не брати участі в розслідуванні провадження щодо Університету Д. Трампа.

Речник республіканців: “Прокурор має політичні мотиви”

Представник лідера Республіканської партії каже, що діяльність Шнайдерман має політичні мотиви, і додав, що “Фонд Гіларрі Клінтон теж уникав відповідальності кілька років”, бо на це “заплющували очі”.

Відзначимо, що раніше Трамп висував звинувачення Клінтон в корупції, зокрема заявляв про корумповані зв’язки , що впроваджуються через фонд її чоловіка.

 

 

Предыдущая статьяЕкс-посол США в Україні пояснив, чому не варто гратися у мирні ігри з Кремлем
Следующая статьяДружина глави СБУ орендує землю в людей Януковича