«Батьківщина» заявила про перевищення повноважень спікером парламенту Андрієм Парубієм у зв’язку з маніпуляціями щодо так званих бюджетоутворюючих законопроектів.

Про це заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко на брифінгу у Верховній Раді.

«Влада, прикриваючись табличками «демократична», «проєвропейська», «антикорупційна», намагається підпорядкувати бюджет країни своїм корупційним інтересам», –  наголосила вона.

За словам Тимошенко, Президент та уряд всіма способами намагаються проштовхнути через парламент законопроекти №№5123 і 5368. На її переконання, ці закони збільшують податки для середнього та малого бізнесу, продовжують тіньове відшкодування ПДВ, створюють спеціальні сприятливі умови для роботи великих корпорацій через офшори та закріплюють безліч корупційних процедур, що допоможе злити держбюджет на офшорні рахунки.

«Парламент зібрався з останніми силами і не дав ці законопроекти провести у редакції, яку хотіла провести за дорученням президента його бізнес-партнер та керівник профільного комітету ВР Ніна Южаніна. Депутати їх прийняли в редакції, яка виключає корупційні оборудки. Після цього Парубій зібрав всіх президентських ставлеників у парламенті і підписав на друге читання законопроекти у первинній редакції, з  прописаними корупційними оборудками», – пояснила лідер «Батьківщини».

Тимошенко наголосила, що не очікувала цього від пана Парубія, який стояв на Майдані і говорив про патріотичні речі.

Предыдущая статьяКонкурс на главу Одесской ОГА выиграл директор полиграфкомбината «Украина»
Следующая статьяЩе дві жовті картки для Порошенка і Гройсмана