Печерський районний суд Києва у п’ятницю, 15 вересня, обрав запобіжний захід народному депутату Нестору Шуфричу у вигляді арешту. Його звинувачують у державній зраді. Тепер Шуфрич перебуватиме у СІЗО щонайменше два місяці. Про це повідомляє РБК-Україна, пише kp.ua.

Згідно з рішенням суду, обраний народному депутату запобіжний захід не передбачає альтернативи у вигляді застави. Шуфрича взяли під варту прямо у залі суду.

Вранці 15 вересня стало відомо, що до нардепа Шуфрича прийшла з обшуками Служба безпеки України. Правоохоронці виявили будинки у нардепа георгіївські стрічки, медалі, ордени, а також колекцію російських кителів та радянських документів. Також у будинку політика було знайдено документ зі схемою «автономії» для Донецької та Луганської областей, датований 2014 роком.

Шуфричу вручили підозру у державній зраді. За даними слідства, народний депутат виконував завдання одного з колишніх заступників секретаря РНБО, який у 2014 році виїхав до Москви та був завербований ФСБ РФ. Підозрюваний систематично у своїх виступах та інтерв’ю публічно розповсюджував наративи держави-агресора, проводячи підривну діяльність проти України. Він поширював інформацію, яка применшує авторитет та засуджує українську владу. Також нардеп дискредитував діяльність керівників розвідувальних та правоохоронних органів.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Предыдущая статьяСпека у військкоматах: як в Україні перевірятимуть усіх непридатних
Следующая статьяПрожитковий мінімум 2920 грн, мінімалка 8000 грн та рекордні витрати: яким буде Бюджет-2024