Дружина міністра фінансів Сергія Марченка, Марина, отримала право на водіння рідкісним в Україні люксовим електрокаром MINI Cooper SE. Також вона заробила майже 2 мільйони гривень на підприємницькій діяльності, пише Інформатор. Цікаво, що її чоловік наприкінці минулого року закликав українців відмовитись не лише від дорогих телефонів, а й гаджетів — щоб підтримати ЗСУ і виграти війну.

Як передає UNN, про це свідчать дані декларації міністра фінансів Сергія Марченка. Його дружина Марина 1 січня 2023 року отримала право користування автомобілем MINI Cooper SE 2021-го року випуску.

Авто належить громадянці України Юлії Олександрівні Єфіменко. Окрім того, за минулий рік Марина Марченко отримала майже 2 млн гривень доходу від зайняття підприємницькою діяльністю.

Цей британський електричний автомобіль є рідкістю в нашій країні. Він розганяється до 100 км/год за 7,3 секунди та розвивати максимальну швидкість в 150 км/ч. Коштує така «цяцька» від 30 тисяч доларів США.

Як писав Інформатор, наприкінці 2023 року Сергій Марченко заявляв, що українці мали б менше купувати нові айфони та автівки й загалом урізати свої потреби через війну. Економіку України слід переводити на воєнні рейки, а для цього народу слід менше споживати.

«Скільки б не було коштів, їх завжди недостатньо, враховуючи, що основна стаття бюджету не підлягає будь-якому прогнозуванню й контролю. У базових умовах планування бюджету є сподівання, що будуть кошти для того, щоб профінансувати всі потреби, які ми собі передбачили. Чи зможемо ми профінансувати більше — дуже сумніваюся», — пряма цитата Марченка від 18 грудня 2023 року.

Подвійні стандарти

Окрім дорогого житла, автомобілів і немалих банківських рахунків у 2023 році українські урядовці задекларували ще й цифрової валюти на мільярди доларів. Це не лише популярні біткоїни: у 1 834 деклараціях вказано 10 163 різних токенів, якими володіють можновладці країни, яка перебуває у стані війни й виживає завдяки міжнародній допомозі.

Нагадаємо, 18-річний син генерального прокурора Андрія Костіна, Михайло, отримав в подарунок від матері автомобіль — машину зареєстровано за кордоном, де й перебуває юнак призовного віку.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Предыдущая статьяПрезидент Ізраїлю назвав іранську атаку “оголошенням війни”: відбиття ударів обійшлося у понад $1 млрд
Следующая статьяДерусифікація .UA: з 1 травня 2024 року п’ять доменів переходять на українську