Відбиття атаки з боку Ірану, яка сталася у ніч проти 14 квітня, обійшлася Ізраїлю приблизно у 4-5 мільярди шекелів. Це близько 1-1,3 мільярдів доларів. Це також називають “оголошенням війни”, пише Інформатор.

Про це повідомив ексрадник Генштабу Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) з фінансів, бригадний генерал запасу Рам Амінах в інтерв’ю виданню Ynet. Він зазначив, що ліквідація однієї балістичної ракети оцінюється приблизно у 3,5 млн доларів.

“Якщо ми говоримо про балістичні ракети, які потрібно збивати системою «Ерроу», про крилаті ракети, які потрібно збивати іншими ракетами, і про БПЛА, які ми збиваємо в основному літаками, виходить $3,5 млн на балістичну ракету, $1 млн на крилату ракети. Додаткові витрати на літаки. Усього близько 4-5 млрд шекелів ($1,3 млрд)”, – наголосив генерал запасу.

Президент Ізраїлю назвав іранську атаку “оголошенням війни”: відбиття атаки обійшлося у понад $1 млрд 1Водночас президент Ізраїлю Іцхак Герцог заявив, що своїм масованим ударом Іран “оголосив війну”. За його словами, ця країна”сіє хаос, терор і нестабільність”, тому світу, як він додав, “настав час зустрітися віч-на-віч із цією імперією зла у Тегерані”.Президент Ізраїлю назвав іранську атаку “оголошенням війни”: відбиття атаки обійшлося у понад $1 млрд 2

Крім того, ЗМІ показали нові кадри балістичних ракет, які летіли у минулу ніч на Ізраїль. Більшість із них збили.

Президент Ізраїлю назвав іранську атаку “оголошенням війни”: відбиття атаки обійшлося у понад $1 млрд 4

Президент Ізраїлю назвав іранську атаку “оголошенням війни”: відбиття атаки обійшлося у понад $1 млрд 5

Напад Ірану на Ізраїль

Ще ввечері 13 квітня Іран розпочав масштабну атаку на Ізраїль, яку очікували останні два тижні. Вона продовжилася вночі. У ній одночасно використовувалися близько двох сотень «шахедів» та близько 150 ракет. Дана операція позиціонувалася Іраном як “акт помсти” за удар по іранському посольству у Сирії. Тоді загинув високопоставлений іранський генерал.

Вже вдень Армія Ізраїлю заявила, що почала удари у відповідь на атаку Ірану. ЦАХАЛ вгатила авіаударом по виробничому об’єкту «Хезболли» в Лівані. Це стало ударом відплати за нічну атаку Ірану з Ізраїлю.

Водночас президент США Джо Байден у розмові з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаніягу сказав йому, що Америка не стане долучатися до будь-яких потенційних атакуючих дій проти Ірану. Більше того: Байдену нібито вдалося відмовити свого візаві від ударів по іранській державі. Американський лідер переконав ізраїльського, що Єрусалим «вже переміг» і відповіді не треба.

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що Україна засуджує атаки Ірану на Ізраїль. Він наголосив, що дії Тегерану загрожують регіону та всьому світу.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Предыдущая статьяХто скуповує євро? Що піднімає попит і яким буде курс до літа
Следующая статьяДружина міністра, який агітував українців відмовитись від дорогих автівок, пересіла на престижний MINI Cooper