Президент України Володимир Зеленський попередив про можливість війни між Росією та країнами НАТО. Зокрема, Зеленський наголосив, що якщо Україна не зможе витримати протистояння з Росією, то остання шукатиме інші цілі для агресії, а саме, балтійські держави, пише Інформатор. Він зробив цю заяву в інтерв’ю бразильським журналістам, яким ще раніше повідомив про те, як Україна відновлює оборонне виробництво наперекір Росії.

За словами Зеленського, протистояння РФ з країнами НАТО можливе, якщо Україна не встоїть. Бо російському диктатору буде потрібно рушити кудись потім вперед з загарбницькими цілями.

«Хоча скажу, що, якщо ми не витримаємо це все, але я вірю, що цього не станеться, але припустимо, що ми не витримаємо, то у Росії не так багато кроків куди йти далі. Вони прийдуть в балтійські держави, хоче це хтось чи не хоче, говорять, що цього не буде, всі ці сперечання зайві — вони точно прийдуть, бо їм треба кудись йти вперед», — сказав він.

Зеленський підкреслив, що для російського президента Володимира Путіна найбезпечніше виступити проти країн, де не буде значного опору, як це сталося з Україною. Президент України також вважає, що Путін уникне помилки, яку допустив по відношенню до України.

«Другий раз він таку помилку не повторить, бо простіше з країною, яка менша. Менш захищена, менше людей, менше зброї. І це буде країна, яка була в Радянському союзі. І під це потрапляють балтійські країни. І він туди піде», — вважає президент.

За словами президента, у разі агресії на країни Балтії західним військам буде нелегко відбити напад росіян. Хоча це буде вже війна Росія-НАТО.

«Безумовно, вона буде, якщо Україна не встоїть. Або не йти туди. І тоді це буде перемога Росії над країнами НАТО. І тоді буде перерозподіл територій по всьому світу», — заявив глава держави.

Чи піде РФ війною на країни НАТО

У квітні минулого року було розсекречено таємний план впливу Кремля на країни Балтії до 2030 року. Російські чиновники збиралися маніпулювати місцевими бізнесменами. Таким чином вони хотіли забезпечити лояльність балтійських урядів, а також стримувати підтримку російської опозиції з боку Литви. Втім, планам Путіна завадила його війна в Україні.

За словами президента Зеленського, диктатор Путін цілком може вдатися до вторгнення в інші країни (Казахстан, Молдову, Балтію). Загалом, за його словами, план Путіна полягає в тому, щоб дестабілізувати якомога більше країн.

Ознаки свідчать, що росія готується напасти на західні країни в набагато ближчій перспективі, ніж очікують європейські лідери. Кремль робить ставку на нестабільність демократичного табору під час виборів президента США і вбачає у цій ситуації «вікно можливостей». Вождь росіян Володимир Путін хотів би скоординувати свій удар з іншими країнами «осі зла 2.0», але навіть якщо вони не підтримають його збройно, Росія може атакувати. Захід для московського режиму є ідейним і, навіть, «екзистенційним» ворогом, тому Європі доведеться братися до зброї, якщо вона хоче зберегти себе.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Предыдущая статьяЗахисні рубежі України: роботи йдуть 24/7, будують у три рівні та у всіх критичних зонах
Следующая статьяВійськових, які вбили поліцейського під час перевірки авто, затримали