В Одеській області затримали військових, які у Вінницькій області на смерть застрелили 20-річного поліцейського. Про це в неділю, 21 квітня, повідомив голова Національної поліції України Іван Вигівський, пише kp.ua.

— Нападники — двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області. Поліцейський, який загинув при виконанні обовʼязків, захищаючи напарника, на якого напали першим, встиг здійснити постріли та поранити зловмисників, — написав він у фейсбуці.

В Офісі Генерального прокурора уточнили, що чоловіків затримали в селі Липецьке Подільського району Одеської області. Їм готується повідомлення про підозру та вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Вигівський додав, що обставини події та мотиви скоєного злочину встановлюються. Нападникам на поліцейських загрожує довічне ув’язнення. Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

— За фактом нападу слідчі розпочато кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України — Вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків. Санкція статті передбачає до довічного позбавлення волі, — пояснив він.

Зловмисників затримані за силової підтримки спецпідрозділу КОРД. Завдяки злагодженій роботі оперативних служб вставили їх місцеперебування на території Одеської області. Національна поліція України повідомила, що на затримання зловмисників був орієнтований весь особовий склад поліції Вінниччини та сусідніх областей, а також введено спеціальну поліцейську операцію.

Речниця Національної поліції Україна Олена Бережна сказала в ефірі телемарафону, що військові перебували в закинутій будівлі та мали наміри поїхати за кордон.

— Наразі слідством встановлено, що причиною нападу було те, що, як вони кажуть, вони перевозили бойові гранати. Але, як це було насправді, буде з’ясовувати слідство, — зазначила Бережна.

Також перевіряється причетність затриманих до диверсійно-розвідувальних груп.

  • Близько другої години ночі 20 квітня у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки автомобіль, у якому перебували двоє чоловіків. Зловмисники відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув 20-річний правоохоронець, а його напарник поранений. Повідомлення про злочин надійшло до поліції від пораненого інспектора сектору реагування патрульної поліції відділу поліції № 1 Гайсинського райуправління.
  • Того ж дня у Вінницькій області знайшли автомобіль військових з боєприпасами.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Предыдущая статьяЗеленський допустив війну РФ з НАТО та перерозподіл територій по всьому світу: за якої умови
Следующая статьяЗіркові бюджети: Білозір витрачає на життя 60 тисяч, Мартиновська – 120, Решетник – 200